O JEDRENJU


Po definiciji JEDRENJE je veština plovidbe uz pomoć vetra. Jedriti možete u čamcu, jedrilici, na dasci za jedrenje; na jezeru, reci ili moru. Međutim, svi koji su bili na jedrenju će vam reći da je JEDRENJE ipak nešto više od toga. Jedrenje može biti avantura, za nekoga način života, pasija, sloboda…. Doživljaj, koji se teško može rečima opisati.

Na jedrenju ćete doživeti da plovite nošeni vetrom, dok pramac jedrilice proseca more i talase. Uspavljivaćete se uz lagano ljuljuškanje usidrene jedrilice u uvali pod vedrim nebom prepunom zvezda. Uživati u tek ulovljenoj i spremljenoj ribi u brodskoj kuhinji, otvarati po koju flašu vina dok zvuk gitare ispunjava noć. Izjutra ćete se razbuđivati okruženi tirkiznim morem, plivati do obale sa koje dopire miris borova, ispijati omiljeno piće na sopstvenoj plaži.

Svaki dan ćete se kupati na nekoj novoj plaži, do kojih se možda samo brodom može doći. Posećivaćete i obilaziti razna mesta. Upoznavaćete se sa drugim jedriličarima ili gostoljubivim meštanima. Mnogo toga ćete doživeti, videti i iskusiti. Neki izgube pojam o vremenu, i ne znaju koji je dan, jer je sve to nebitno kad ste na jedrenju. Ponovo ćete osetiti da ste deo prirode kojoj i pripadamo.

Jedrenje treba doživeti, i to više puta. Tako kažu oni iskusni. Poslednjih par godina jedrimo u Jadranskom, Jonskom odnosno Egejskom moru Pridružite nam se na nekoj od naših destinacija i avantura može da počne!