Šta poneti

Da bi jedrenje bilo ugodnije poželjno je poneti sledeće:

    Laku meku torbu ili ranac (ranac bez šipki, ako je moguće, da bi lakše mogao da se spakuje kada se isprazni).

    Od odeće, pored kupaćeg, majica, šorceva, kačketa i naočara, treba poneti i topliju odeću kao: trenerku, duks, nepromočivu jaknu (uveče i noću na jedrilici može da bude malo svežije) i nešto za izlaske u grad. Ne treba nositi mnogo stvari.

    Od obuće treba imati patike sa belim đonom ako je moguće, jer đon u boji ostavlja trag po jedrilici i papuče. Poželjno je imati 2 para patika (u slučaju da se jedne pokvase).

    Poželjno je da se koristi krema za sunčanje većeg faktora, jer su i jedrilica i jedra beli i svojom refleksijom dodatno pojačavaju uticaj sunčeve svetlosti.

    Gitaru, usnu harmoniku, nasnimljenu muziku, pribor za pecanje ...

    Ako želite da nosite hranu od kuće neka to budu dugotrajnije namirnice (konzerve, suvlje suhomesnate prerađevine, gotova jela i supe). Uobičajeno je da se prvog dana ide u veću nabavku, a kasnije samo dokupljujemo ono što ponestane ili ima kratak rok upotrebe (npr. sveže meso i riba). Jedrilica je opremljena plinskim šporetom sa rernom, frižiderom, posuđem za spremanje hrane, tanjirima i escajgom.

    Pored Pasoša i ličniha dokumenata, poželjno je poneti i putno zdravstveno osiguranje.

    Za punjenje mobilnog, tableta, kamera, ... ponesite redovan punjač (na 220V).  Za slučajeve kada smo npr. u uvalama ili plovimo, možete poneti punjač na 12V (kao što koristite u kolima).

 Peškire i pribor za ličnu higijenu.

 Od lekova možete poneti lekove koje nosite kada idete na klasično letovanje i eventualno lekove protiv mučnine da se nađu ako zatreba.

 I dobro raspoloženje ...